Body & Fitness Home

Body & Fitness Forum

Robbert's Tripple
 Dagprogramma The Ultimate Challenge
Ultimate Challenge Flyer
Ultimate Challenge
Shock Schema

Voeding
 Het Ketogeen diŽet
voedingsschema opstellen
Fructose vs. Glucose
Cyclische Ketogeen Dieet
Dieet calculator
Vetzuurtabel
diet calculator (Eng)
GABA
Vitamines & mineralen
 Vitamine A (Retinol)
Vitamine B1 (Thiamine)
Vitamine B2 (Riboflavine)
Vitamine B5 (Panthoteenzuur)
Vitamine B6 (pyrodoxyne)
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine E
Vitamine D
Vitamine K
Biotine
Calcium
Choline
Chroom
Fosfor
Foliumzuur
Magnesium
Natrium
Kalium
Niacine
Voedingswaarden
Visolie EPA en DHA

Member Sites
 A - B

Training
 Tabata training
The Rep Range Chart
Bereken je 1RM
Absolutely Abs

Nieuwsbrieven
 mei 2010

Search

Sitemap

Adverteren
 Forum Top Banner
Forum Footer Banner
Subforum Banner

Historie

Contact

Disclaimer
 Privacybeleid

Tabel vetzuursamenstelling

In onderstaande tabel staat de vetzuursamenstelling van een aantal veelgebruikte plantaardige en dierlijke bronnen van vet per 100 gram. De gehaltes kunnen overigens variŽren, afhankelijk van herkomst, de geselecteerde partij enz.

 

Totaal vet

Verzadigd vet

Enkelvoudig onverzadigd vet

Meervoudig onverzadigd vet (n-6 + n-3)

N-3-vetzuren

 

Vetten & oliŽn1

 
         ALA EPA DHA

Olijfolie

100

14

73

8

0,7

   

Zonnebloemolie

100

12

21

63

0,1

   

Sojaolie

100

15

22

59

7,3

   

Raapzaadolie

(Canola-olie)

100

7

59

29

10

   

Lijnzaadolie

100

10

16

65

55

   

Tarwekiemolie

100

18,5

17

60

5

   

Walnootolie

100

9

16

70

11,5

   

Saffloerolie

100

10

12

74

0,1

   

MaÔsolie

100

14,5

30

51

0,9

   

Palmolie

100

48

37

10,5

0,3

   

Kokosnootolie

100

87

6

1,5

0

   

Arachideolie (pindaolie)

100

20

44

31

0

   

Reuzel (uitgesmolten varkensvet)3

100

48

32

9

0,5

   

Roomboter 2,3

82

51

24

2

ca 1

   

Harde margarine 4

80

34

20

21

1-2

   

Zachte margarine

(60% vet)4

60

12

17

26

(ca 3)4

   

Frituurvet vast 2,3,4

100

46

27

8

Ca 1

   

Frituurvet vloeibaar 2,3,4

100

13

23

59

     

Mayonaise 2,4

67

8

21

36

1-2

   

Fritessaus, 25% 4

26

4

6

15

1-2

   

Vlees2

             

Varkensvlees (vet)3

30

10

12

4

<0,5

   

Varkensvlees (mager) 3

9

4

3,5

1

<0,5

   

Rundvlees (vet) 3

15

6

7

1

<0,5

   

Rundvlees (mager) 3

6

3

2

0,5

<0,5

   

Kipfilet

4

1,5

1

1

<0,5

   

Lamskarbonade 3

27

12

9

1

<0,5

   

Vis(olie)1

 

             

Forel (rauw)

5

1

2

2

0,1

0,2

0,8

Haring (rauw)

13

4

6

2

0,2

0,5

0,7

Makreel (rauw)

16

3

8

3

0,2

0,7

1,1

Zalm

8

1,5

3

3

0,1

0,6

0,9

Visolie (zalm)

100

14

17

   

13

18

Kabeljauwlever-olie

100

16

13

30

1,1

11

8

Kabeljauw (gekookt)

1

0,2

0,2

0,4

 

0,1

0,2

Koolvis

1

0,2

0,2

0,4

 

0,1

0,2

Sardines (blik)

16

4

4

7,5

0,4

0,9

0,8

Vissticks, gebakken

13

2,6

1,7

5,8

 

0,1

0,2

Tonijn in water (blik)

1,4

0,5

0,3

0,4

 

0,1

0,3

Schaal- en schelpdieren

 
             

Krab

0,8

0,2

0,1

0,3

 

0,1

0,2

Mosselen

4,3

1.3

1,3

1,2

 

0,5

0,4

Garnalen

2,0

0,5

0,4

0,7

 

0,3

0,2

Noten

             

Walnoten

68

5

13

46

7

   

Pinda's

52

9,5

26

15

0,4

   

Hazelnoten

69

5

53

7

0,1

   

Amandelen

55

4

38

10

0,3

   

Cashewnoten

51

10

30

9

     

Pistachenoten

48

6

33

7

     

Diversen

             

Avocado

10

1,1

7,2

0,8

     

Olijven

11

1,6

8,1

0,9

     
1) Bron: Mc Cance & Widdowson. The composition of Foods; suppl. Nr 7: Fatty acids (5e Ed), 1998).
2) NEVO tabel, 2001
3) Bevat ook transvet (met name in harde frituurvetten en reuzel)
4) Varieert per merk (kijk op het etiket)