Body & Fitness Home

Body & Fitness Forum

Robbert's Tripple
 Dagprogramma The Ultimate Challenge
Ultimate Challenge Flyer
Ultimate Challenge
Shock Schema

Voeding
 Het Ketogeen diŽet
voedingsschema opstellen
Fructose vs. Glucose
Cyclische Ketogeen Dieet
Dieet calculator
Vetzuurtabel
diet calculator (Eng)
GABA
Vitamines & mineralen
 Vitamine A (Retinol)
Vitamine B1 (Thiamine)
Vitamine B2 (Riboflavine)
Vitamine B5 (Panthoteenzuur)
Vitamine B6 (pyrodoxyne)
Vitamine B12
Vitamine C
Vitamine E
Vitamine D
Vitamine K
Biotine
Calcium
Choline
Chroom
Fosfor
Foliumzuur
Magnesium
Natrium
Kalium
Niacine
Voedingswaarden
Visolie EPA en DHA

Member Sites
 A - B

Training
 Tabata training
The Rep Range Chart
Bereken je 1RM
Absolutely Abs

Nieuwsbrieven
 mei 2010

Search

Sitemap

Adverteren
 Forum Top Banner
Forum Footer Banner
Subforum Banner

Historie

Contact

Disclaimer
 Privacybeleid

Calcium

Calcium is het meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam  Er bevindt zich 2 tot 3 pond ervan in de botten. De gezegde dat iemand zwaar is omdat hij zware botten heeft wordt hiermee weerlegd. Het is eerder zo dat iemand die breder gebouwd is, meestal meer vlees aan zijn botten heeft.

Calcium werkt samen met fosfor voor de opbouw van gezonde botten en tanden. De verhouding van calcium t.o.v. dient 2 tot 1 te zijn voor een goede samenwerking van beide mineralen. Calcium werkt met magnesium samen voor een goed bloedvaten stelsel. Ook helpt Calcium het zenuwstelsel vooral wanneer impulsen doorgegeven moeten worden.

Voor de opname van Calcium moet er wel de beschikking zijn over vitamine D. Als er een deficiŽntie is aan vitamine D zal dat ook leiden tot brozere botten en andere kwalen.

Een bron van Calcium is onder andere  melk, melkproducten, alle kaassoorten, sojabonen, tofu, sardientjes (waarbij de graatjes zich in de vis bevinden), zalm, pinda's, walnoten en broccoli.

Wanneer je voor supplementatie kiest is Calcium citraat een van de best opgenomen calcium preparaten. Andere vormen zijn Calcium gluconaat (uit planten) en calcium lactaat (uit melk) waarvan gluconaat een betere werking heeft.

Een teveel aan Calcium kan leiden tot verkalking van spieren, aderen (hypercalcemia), nierstenen, ontstekingen aan de urineleiders en constipatie veroorzaken.

Wanneer je lang te bed moet blijven, is een calcium supplement aan te bevelen. Inactiviteit leidt namelijk tot botverlies. Krijg je teveel fosfor binnen dan kan dat tot depletie van calcium leiden. Wanneer je vegetari베bent zal een calcium gluconaat je beste keuze zijn. Mensen die geen melkproducten tot zich nemen dienen hun calcium zeker uit andere bronnen te halen.

Biotine
Calcium
Choline
Foliumzuur
Fosfor
Kalium
Magnesium
Niacine
Vitamine-A-(Retinol)
Vitamine-B1-(Thiamine)
Vitamine-B12
Vitamine-B2
Vitamine-B5
Vitamine-B6
Vitamine-C
Vitamine-D
Vitamine-E
Vitamine-K