Vitamine E
Vitamine E of Tocoferol is een in vet oplosbare vitamine. Het heeft een preventieve werking op veroudering en welvaartsziekten. Het is even als vitamine C een sterke antioxidant (het maakt vrije radicalen onschadelijk). Boven het veertigste levensjaar neemt de natuurlijke weerstand tegen vrije radicalen geleidelijk af. Vanaf deze leeftijd gebruiken steeds meer mensen extra vitamine E, vaak 40 keer de ADH. Tocoferol is ook noodzakelijk voor de vorming van rode bloedcellen en de opbouw, herstel en instandhouding van spier- en andere weefsels. Ook beschermt het meervoudige onverzadigde vetzuren die een essentiële bouwstof voor het lichaam zijn.
Belangrijke bronnen van vitamine E zijn: plantaardige oliën, soja bonen, broccoli, spinazie, noten, volkoren producten, eieren en margarine. |
Biotine Calcium Choline Chroom Foliumzuur Fosfor Kalium Magnesium natrium Niacine Vitamine-A-(Retinol) Vitamine-B1-(Thiamine) Vitamine-B12 Vitamine-B2 Vitamine-B5 Vitamine-B6 Vitamine-C Vitamine-D Vitamine-E Vitamine-K
|